سلام به همه من دوباره اومدم.هرکی از شهر خودش مطلب بذاره واسه اطلاعات عمومی خیلی خوبه
مهدیشهر یا سنگسر ی شهرستانیه که 3 ساعت با شاهرود فاصله داره و ماله همین استانه سمنانه
غار دربند مهدیشهر که با نام غار دربند سنگسر نیز شناخته می شود در بلندی های کوه لهرد در منطقه ویژه گردشگری دربند مهدیشهر جای گرفته است . موقعیت خاص منطقه و پله چینی شهرداری مهدیشهر تا پای غار موجب شده است تا همه افراد بتوانند بسادگی از این غار زیبا دیدن کنند .
کارشناسان معتقدند با ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی در کنار آن، این غار در آیندهای نزدیک به یکی از قطبهای اصلی گردشگری ایران تبدیل خواهد شد. البته اقداماتی نیز در این زمینه صورت گرفته نظیر احداث ۵۰ سوئیت اقامتی برای استقرار گردشگران در دامنه کوه مشرف به غار , تصویب طرح ایجاد بزرگترین پارک خاورمیانه در دامنه کوه مشرف به غار , احداث تلکابین تا نزدیکی غار و ….
غار دربند در فاصله دو کیلومتری شمال غربی شهر مهدیشهر و در قسمت میانی رشته کوههای البرز در منطقه نمونه گردشگری دربند مهدیشهر قرار گرفته و دهانه غار در کمرکش کوه زیبا و برافراشتهای در دره سرسبز دربند مهدیشهر جای گشوده است.
در گذشته مدخل ورودی غار بسیار باریک و صعب العبور بود اما با یک سلسله عملیات حفاری توسط شهرداری مهدیشهر ( سنگسر ) مدخل ورودی اصلاح شده و با اجرای سیستم تامین روشنایی و ایجاد پلکان زیبا از پای کوه تا داغل غار ، دسترسی به غار و تماشای مناظر شگفتانگیز و اسرارآمیز آن آسانتر شده است. البته با وجود تعبیه در ، برای این غار زیبا لازم است قبل از عزیمت به این مکان شگفت انگیز با مسئولین شهرداری مهدیشهر هماهنگی لازم را به عمل آورید.
این غار از یک تالار بزرگ به طور تقریبی ۱۰۰ متر و عرض ۴۰ متر و ارتفاع ۳۰ متر تشکیل شده است. بعد از گذشتن از یک دالان باریک با سقفی کوتاه به طول ۲۶/۱۰ متر محوطه بزرگ و وسیع بیضی شکل به طور تقریبی ۹۰ متر و عرض ۳۵ الی ۴۰ متر وجود دارد. ارتفاع غار تقریبا ۳۰ متر است. ستون آهکی با نظم و آرامش خاص با دیوارهای مواج یادآور شمعهای بزرگ در حال سوختن است که در تمام گوشه و کنار غار پراکنده است.
ستونهای بزرگ استلاگتیت و استلاگمیت و دیوارههای آهکی و گل کلمی و خرده سنگهای آهکی با اشکال مدور و منظم فراوان در طرحهای مختلف کوچک و بزرگ هر بیننده را متحیر و ساعتها غرق در تماشا و تفکر میکند. قطر ستونهای آهکی استلاگمیتی متفاوت است. بعضی از آنها به ۳ متر میرسد و ارتفاع آن نیز متغیر است. بلندترین به ۱۵ متر میرسد. در بخش انتهای غار، حوضچهای است با ۱۲ متر وسعت که عمق زیادی ندارد.
قدیمیترین آثار کشف شده که نشان از استفاده از غار دارد به قرن پنجم هجری باز می گردد و مستندترین آن سکه طلایی است که اگرچه قسمتی از آن شکسته اما خط کوفی آن نشان دهنده آن است که مربوط به اواخر دوره سلجوقی و اوایل حمله مغول است و کاسههای لعابی مازندران و سفالهای ظریفکار گرگان از صنایع قرن ۶-۵ هجری قدیمیترین آثاری است که از غار به دست آمده است.

ادامه مطلب...